Ljepota je u očima promatrača

Ljepota je u očima promatrača

Ljudi moji, to je živa istina!

A također je istina da što više te ljepote imamo u očima gledajući život oko sebe, činit ćemo vlastiti život sve ljepšim i ljepšim.

Tako je moćna spoznaja da je ključ ljepote dana koji je pred nama – u našim rukama! Znam da zvuči glupo, ali je tako.

Što god nam taj dan, nosi na nama je kako ćemo prihvatiti. Možda prva stvar koja nam se toga dana dogodi bude susret s nekim koga ne podnosimo, čija nam sama pojava kvari dan, ali pokušajmo naći neku mrvicu dobrote, ljepote i u njemu…, na koncu, zamislimo kako je njemu u njegovoj koži, on sam sebe mora trpjeti 24 sata pa pomozimo mu malo, podijelimo njegov teret bar nakratko.

Možda će nam toga dana na poslu ići sve naopako, pa dozvolimo nek’ ide, nek’ se sve izokrene, preokrene… jer kako ćemo sutra znati da nam dobro ide, da je sve ispravno, ako jučer nije bilo pogrešno!?

Možda nas toga dana ostavi partner i ode od nas u nepovrat, ok, bilo bi neumjesno odmah zaplesati ples radosti i vikati ‘hura, hura’,

ali dozvolimo tihoj podsvijesti da se raduje jer to što je on otišao, znači da nam dolazi netko još puno bolji.

Uglavnom, sve se događa s razlogom i ni oko čega se ne treba suviše niti radovati, a niti uzrujavati, već sve staloženo prihvatiti jer otkad je svijeta i vijeka, nije bilo dana koji nije prošao, niti problema koji se nije riješio.

Zato, samo smireno i strpljivo…strpljenjem od trave nastane mlijeko.

D.T.

Odgovori