The Coklja

 Što je The coklja?

The coklja nije obična coklja, bez uvrede svim ostalim cokljama ovoga svijeta, jer ruku na srce ni nema obične coklje, sve su one posebne i neobične. Ali The coklja…to je priča za sebe, ako su coklje prozor u svijet, the coklja je ta koja ga otvara.

The coklja je promjena.

Kako?

Tako što davanjem pozornosti coklji, dajemo pozornost i priliku svemu onome iskonskom što čini čovjeka, osvješćujemo trenutke u kojima je ustajao zorom, budilo ga čisto sunce i svjež zrak.

Vodio ovce na ispašu , kosio, orao, kopao i mučio se u znoju svom ali na kraju dana usnivao snom pravednika neopterećen zgrtanjem crnog blaga.

 

The coklja je naglasak na ruke žene koja je u smiraj dana u kutku trošnog doma prela vunu, na smežurane ruke starice koja sa svakom niti utkiva dio svoje duše.

The coklja je poštivanje marljivog rada , posvećenosti poslu koji je sam sebi svrha, poslu kojeg voliš i kojeg radiš ne da bi stvorio hrpu nečeg ispraznog već da bi stvorio nešto korisno , da bi stvorio sebi radost, da bi sebe ostvario a drugome dao ugodniji korak u bolje sutra.

Smireni korak,korak čovjeka koji zna kud ide .

The coklje su korak koji gleda naprijed, koji zna kud ide jer zna otkud je došao i kroz što je sve prošao.

 

 

The coklje su buđenje koje će iznjedriti mnogo toga a između ostalog konkretnu modificiranu verziju iskonske coklje, dodati joj dah sadašnjosti i prilagodbu čovjeku 21.stoljeća, da budu moderna obuća danjašnice a da ujedno neprestano podsjećaju čovjeka otkud je došao.