Life coaching

Ljepota je u očima promatrača

Ljudi moji, to je živa istina!

A također je istina da što više te ljepote imamo u očima gledajući život oko sebe, činit ćemo vlastiti život sve ljepšim i ljepšim.

Tako je moćna spoznaja da je ključ ljepote dana koji je pred nama – u našim rukama! Znam da zvuči glupo, ali je tako.

Što god nam taj dan, nosi na nama je kako ćemo prihvatiti. Možda prva stvar koja nam se toga dana dogodi bude susret s nekim koga ne podnosimo, čija nam sama pojava kvari dan, ali pokušajmo naći neku mrvicu dobrote, ljepote i u njemu…, na koncu, zamislimo kako je njemu u njegovoj koži, on sam sebe mora trpjeti 24 sata pa pomozimo mu malo, podijelimo njegov teret bar nakratko.

Možda će nam toga dana na poslu ići sve naopako, pa dozvolimo nek’ ide, nek’ se sve izokrene, preokrene… jer kako ćemo sutra znati da nam dobro ide, da je sve ispravno, ako jučer nije bilo pogrešno!?

Možda nas toga dana ostavi partner i ode od nas u nepovrat, ok, bilo bi neumjesno odmah zaplesati ples radosti i vikati ‘hura, hura’,

ali dozvolimo tihoj podsvijesti da se raduje jer to što je on otišao, znači da nam dolazi netko još puno bolji.

Uglavnom, sve se događa s razlogom i ni oko čega se ne treba suviše niti radovati, a niti uzrujavati, već sve staloženo prihvatiti jer otkad je svijeta i vijeka, nije bilo dana koji nije prošao, niti problema koji se nije riješio.

Zato, samo smireno i strpljivo…strpljenjem od trave nastane mlijeko.

D.T.

 

Reci briga me

Biti  voljen, imati prijatelje koji te vole je divno, predivno, neprocjenjivo.

Sretan je čovjek koji u životu stekne čak i jednog pravog prijatelja, a imati ih više je rijetkost.

No i jedan pravi je sasvim dovoljno, sasvim ok i sasvim normalno.

Nenormalno je očekivanje da nas svi vole i da se svima sviđamo.

Jednako kako svi ne vole npr.crvenu boju, jednako kako mnogi vole sladoled od čokolade, mnogi ali ne svi, jednako kako ne vole svi voćnu salatu, jednako kako jedni vole klasičnu glazbu a drugi hard rock.

Nema dva  čovjeka na svijetu cijelom koji imaju iste afinitete, ukuse i želje.

Zašto onda, otkud onda očekivanje da nas svi vole? Apsolutno nemoguće i apriori nepotrebno!

Jedina osoba čija ljubav nam je neophodna je ljubav nas samih.

Sami sebe moramo obožavati, moramo biti narcisoidni do besvijesti, ujedno svjesni svojih eventualnih mana i uvijek raditi na sebi.

Raditi da budeš osoba kakva ti želiš da budeš, zaljubiti se u sebe bezglavo, u svaku svoju jedinstvenu misao i ideju, u svoj krivi nos, u svoje neizdepilirane noge, u sve svoje različitosti! Najviše u njih!

Budi svoj, budi sebi bitan!

Reci veliko briga me tuđim mišljenjima, reci veliko briga me tuđim ukusima, reci veliko baš me briga. 🙂

Oslobodi iz sebe potrebu da se svidiš svima, shvati i prihvati da je to nemoguće i nepotrebno  i dozvoli sebi da budeš onakav kakav jesi, da ne pratiš modu ako ti se ne sviđa, da nosiš cvijet u kosi ako ti to želiš, da se ošišaš nakratko iako svi nose dugačko, da budeš svoj, jer naposlijetku tko će biti Ti, ako ti odlučiš biti netko drugi!? Ti budi Ti. To ti najbolje stoji.  🙂