Tko smo

Sad kad se sjetimo nekog našeg početka, teško je vjerovati da se dogodio tek prije nekih par mjeseci, jer koliko je riječi od onda između nas izmjenjeno reklo bi se da je protekla godina dana bar.

Ali ok, žene smo, znamo sa riječima. 🙂

Sve je počelo, gdje drugdje nego na facebook-u, klik po klik, lajk po lajk, od objave do objave preko mnogih komentara, do stvaranja grupe  “Bolja Lika” koja je nastala na temeljima pozitivnog razmišljanja i zajedničkog uvjerenja da nam je dosta sputavanja negativom i da želimo napokon usmjeriti pogled prema naprijed i krenuti.

Kroz klikanje smo kliknule međusobno i sad smo tu gdje jesmo, klikamo i dalje:

Manja Kostelac Gomerčić , profesorica hrvatskog jezika u Srednjoj školi Otočac, suosnivačica udruge “KUBS Baštinica”, promicateljica svega progresivnog, entuzijasta, putopisac, istraživačicakulturne baštine na području Grada Otočca.

Mirijana Naprta, suosnivačica udruge OU Podum, živi i djeluje van Hrvatske, ali srcem potpuno uključena u naše djelovanje, aktivna u promociji Gacke doline i Like na svim područjima, nesebično pruža usluge prevođenja na strane jezike.

Tamara Jurković –između ostalog vlasnica Book cafe Paradiso koji je ugostiteljski objekt osmišljen kao mjesto za okupljanje ljubitelja dobre knjige. Uz Book cafe Tamara je orijentirana promociji lokalne kulturne, literarne i turističke ponude Grada Otočca.

-Renata Orešković –aktivna članica naše Mreže.

-Željka Batinić – osnivač OU Podum te također idejni začetnik Mreže kao takve. Djeluje već niz godina kroz međunarodne suradnje. Orijentirana je na razvoj svog kraja kroz internacionalne programe te u neprekidnom je nastojanju da usavrši edukaciju mladih te ostvari što više razmjena učenika u svrhu stjecanja iskustva kroz praktični rad.

Danijela Tonković – jedna od inicijatorica  facebook grupe Bolja Lika i web stranice www.thecoklje.com.